ceturtdiena, 2012. gada 5. jūlijs

Slaiduma saglabāšana, dzerot zaļo tēju.

Saikne starp tuklumu un koronāro artēriju slimībām tika atzīta gadiem ilgi. Cilvēkiem, kuru svars par 20% pārsniedz ideālo, bieži vien ir augsts holesterīna un asins tauku līmenis, arī sirds ir pārslogota. Augsts asinsspiediens novērojams cilvēkiem, kuru svars ir pārmērīgi liels, īpaši tiem, kas ir vecumā no divdesmit līdz četrdesmit pieciem gadiem. Viņiem ir 5,6 reizes lielāka nosliece uz hipertensiju nekā viņu slaidajiem kolēģiem.
Tuklas sievietes, šķiet ir pastiprināti pakļautas sirds slimībām.
Tuklums var izrādīties arī vainīgs diabēta izcelsmē, tas padara saslimšanas risku trīsreiz lielāku nekā tiem, kam svars ir normāls. Tauku šunu uzkrāšanās ap insulīna receptoru padara insulīnam šūnas atvēršanu neiespējamu, līdz ar to glikoze tur nevar iekļut.Cukura līmenis asinīs paaugstinās, un rodas ķermeņa bojājums, bet, kad tiek zaudēts liekais svars, receptors vairs nav slēgts, insulīns var iekļūt un darīt savu darbu. Izvairīšanās no korpulences ir būtisks faktors diabēta ārstēšanā.
Zaļā tēja nav āstniecības līdzeklis, tomēr ir novērotas dažas daudzsološas īpašības veiktajās pārbaudēs. Padomājiet par to!
Zaļās tējas katehīni automātiski aptur ķermeņa tauku samazināšanos līdz zināmam līmenim - cilvēks nezaudēs pārlieku daudz svara. Var secināt, ka zaļā tēja kontrolē aptaukošanos pat tad, ja tiek lietots nepareizs uzturs! ( Ievērojiet: 5% katehīnu diēta cilvēkam ir līdzvērtīga aptuveni divdesmit tasēm tējas dienā.)


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru